Eva Berglund Bookz

“Saker hemma” språkstimulering för de yngsta

Idag finns ytterligare två böcker att ladda ner på iTunes och iBooks. Det är “Saker hemma” och “Fler saker hemma” till det facila priset av 19 kr styck. Jag vill verkligen att alla ska känna att det inte är någon stor sak att ladda ner dem.

SCAN0005

“Saker hemma” är anpassad för de allra yngsta barnen. Ordvalet är vanliga ord i hemmet som tidigt kommer in i barns ordförråd. Om barnet inte riktigt börjat prata eller just sagt sina första ord är detta en lagom bok.

“Fler saker hemma” vänder sig till barn som är i det “ordsamlande” stadiet. De har ett litet ordförråd redan och har börjat prata. De kan saker som “hej” och “mamma/pappa” och lite substantiv. Nu håller barnet på att lära sig fler namn på saker. Då är “Fler saker hemma” en bok som man kan prata om. Boken avbildar vanliga föremål som tidigt brukar förekomma i svenska barns ordförråd.

(Precis vilka ord ett barn lär sig beror dels på hur viktiga och vanliga sakerna är i en viss kultur, men också på hur lätt- eller svåruttalat ordet råkar vara på ett visst språk.)

Under “Tala” – Gröna böcker hittar du “Saker hemma”

Under “Tala” – Gula böcker hittar du “Fler saker hemma”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail