Eva Berglund Bookz

Hänt sen sist

Det var verkligen ett tag sedan jag tog tag i webbsidan på allvar, men nu ska jag se till att börja igen. Ambitionen är att göra videos om språkutvecklingsforskning i vid mening, baserat på de formulär jag utvecklade i samband med min avhandling. Formulären har använts i minst 89 arbeten i Sverige enligt Google Scholar. Det är förvisso en bråkdel av hur mycket de använts internationellt, men lite roligt i alla fall.

Det var mer än 16 år sedan jag disputerade, och mycket har hänt både innan och efter. Jag tänkte i alla fall ta tag i att göra små forskningsöversikter inte minst för att jag själv är nyfiken.

Annars har det hänt som så att jag numera har 4 barnbarn, varav det äldsta är 4 om någon dag, nästa blir 3 i höst och nu i vår har två små nykomlingar anlänt.

På forskningsfronten har min masterstudent Karin Edlund lagt fram sin fina masteruppsats om föräldrars frågor till tvååriga barn.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail