Eva Berglund Bookz

CDI i Sverige och internationellt

Nu har jag letat igenom Google Scholar efter alla träffar på MacArthur CDI och på så sätt har jag hittat artiklar att gå igenom. Jag har bara samlat sådana på språk jag vet att jag klarar att läsa, nämligen engelska och skandinaviska språk.

Det blev till slut över 2600 poster från 1989 – 2015.

Svenska poster är runt 90.

CDI artiklar - graf

Det roliga är att man kan följa hur forskningen utvecklats över denna tid genom att följa just denna metod, föräldrarapporter. Exempelvis börjar det med studier kring själva instrumentet och anpassningar till ett antal språk i i-länder men mot slutet av perioden finns instrumentet för mängder av språk i olika språkfamiljer och från alla kontinenter.

Andra saker som man kan märka är att instrumentet använts till både ditt och datt, det finns exempelvis texter om cyberbabies och hästterapi.

Eftersom det fanns så många artiklar så kommer jag säkert att sovra ytterligare. Jag är exempelvis mest intresserad av empiriska studier och review-artiklar eller artiklar som diskuterar olika instrument kommer jag nog knappast att fördjupa mig i.

Det återstår lite förberedelser innan jag helt hinner sätta review-projektet i verket, jag tänker att det förmodligen kommer att börja framåt hösten, men det känns väldigt roligt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail